Juče su u sali SKC Univerziteta Crne Gore odigrane četvrtfinalne utakmice Studentske lige Crne Gore u futsalu.

Aktuelni šampioni, ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, opravdala je ulogu favorita u gradskom derbiju protiv ekipe Studentski dom Nikšić. Predvođeni fantastičnim Kostom Vukovićem “Difovci” su od početka susreta igrali napadački a takva igra im je donijela dva gola prednosti u prvom poluvremenu. Na početku nastavka uspjeli su igrači Studentskog doma da smanje rezultat ali se pitanje pobjednika nije dovodilo u pitanje. Do kraja susreta još dva gola aktuelnih šampiona za konačnih 4:1 i plasman u polufinale.

Ekonomski fakultet je, predvođen Derviševićem koji je postigao het-trik, uspio da nanese težak poraz Pomorskom fakultetu 8:4. Oslabljeni neigranjem prvog golmana i par standardnih igrača, ekipa Pomorskog fakulteta pružila je svoj maksimum što nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale.

Filozofski fakultet je uz dosta muke uspio da savlada kolege sa Mašinskog fakulteta rezultatom 3:2. Važnost meča i želja za plasmanom u polufinale donijela je dva crvena kartona već u petom minutu. Čolaković sa jedne i Bijelović sa druge strane morali su ranije u svlačionicu. Filozofski fakultet je u 25. minutu imao dva gola prednosti ali je sjajni Jelovac solo prodorom uspio da postigne gol za 2:1 i finiš meča učini neizvjestnim. Ipak, Bulajić je golom u 38. minutu otklonio sve dileme oko putnika u polufinale pa je Vujović u posljednjem minutu samo ublažio poraz Mašinaca.

U šlageru večeri aktuelni vicešampioni, ekipa Studentskog doma iz Podgorice, uspjela je da savlada nezgodni ETF rezultatom 2:0. U neizvjestnom meču sa mnogo dobrih akcija i odbrana oba golmana, Studentski dom je uspio da stekne prednost par sekundi prije kraja prvog poluvremena, golom Ljuba Konatara iz slobodnog udarca. Pokušavao je ETF preko raspoloženih Babovića, Ristića i Šušića da stigne do izjednačenja ali je Konatar svojim drugim golom u 34. minutu uspio da svojoj ekipi obezbijedi plasman u polufinale.

 

Rezultati i strijelci:

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje – Studentski dom Nk 4:1 (2:0)

Sudije: Čađenović Veselin i Anđelić Željko

Strijelci: Vukčević  13, 28, Cicmil 17, Baćović u 39. minutu za Fakultet za sport i fv, Pejović u 21. minutu za Studentski dom NK.

Fakultet za sport i fv: Pejović, Škiljević, Ćupić, Cicmil, Baćović, Vuković, Goranović, Vukčević, Maksimović, Jovović, Bajović.

Studentski dom Nk: Čađenović, Nikčević, Pejović, Šćekić, Spalević, Bakić, Savović, Kalač.

 

Pomorski fakultet – Ekonomski fakultet 4:8 (2:3)

Sudije: Čađenović Veselin i Anđelić Željko

Stijelci: Marković  5, 25, Drinčić 20, Radović u 33. minutu za Pomorski fakultet, Đurović 5, Dervišević 10, 11, 29, Ajković 23, 36, Pejović u 30 i 35. minutu za Ekonomski fakultet.

Pomorski fakultet: Vujinović, Radović, Marković, Glavan, Vuksanović, Drinčić, Pavlović, Rovčanin.

Ekonomski fakultet: Caković, Mićović, Aleksić, Milić, Mihailović, Đurović, Dervišević, Pejović, Vujičić, Kovačević.

 

Filozofski fakultet – Mašinski fakultet 3:2 (1:0)

Sudije: Čađenović Veselin i Anđelić Željko

Strijelci: M.Backović 11, Bulajić u 25 i 38. minutu za Filozofski fakultet, Jelovac 33, Vujović u 40. minutu za Mašinski fakultet.

Filozofski fakultet: Kovačević, Bulajić, Vujović, Čolaković, Aleksić, F.Backović, M.Backović.

Mašinski fakultet: Mršović, Nišić, Bijelović, Puzović, Poleksić, Jelovac, Nedović, Radojičić, Rakočević, Simonović, Vujović.

 

Studentski dom PG – Elektrotehnički fakultet 2:0 (1:0)

Sudije: Čađenović Veselin i Anđelić Željko

Strijelci: LJ. Konatar u 20 i 34. minutu za Studentski dom PG.

Studentski dom PG: N.Konatar, Lj.Konatar, S.Konatar, Vojinović, Cimbaljević, Vukčević, Gojačanin, Femić, Alavać.

Elektrotehnički fakultet: Jovanović, Dobrašinović, V.jovović, M.Jovović, Pajović, Vlahović, Babović, Šušić, Potpara, Jovanović, Kolić, Ristić, Svrkota, Vuković.

 

 

 

 

 

Related Posts