Studentski dom Podgorica novi je šampion Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu. U punoj Sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore igrači Studentskog doma PG savladali su ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje rezultatom 2:1 i tako se po drugi  put okitili titulom šampiona.

Nijesu štedjeli dlanove navijači obje ekipe, a svaki dobar potez svojih igrača nagrađivali su ovacijama. A na terenu, počeli su bojažljivo i jedni i drugi. Nakon početnog odmjeravanja snaga, Đurković je u trećem minutu odbranio dobar šut Femića, dok je na drugoj strani dobru šansu za Fakultet za sport i fv imao Delić, ali lopta odlazi pored stative. Nastavio je Femić sa dobrom igrom pa su šutevi u šestom, i situacija 1 na 1 u 7. minutu završili u naručju fantastičnog Balše Đurkovića. Do kraja poluvremena bilježimo stativu Cicmila (Fakultet za sport) u 12. minutu i identična situacija na drugoj strani kada Gojačanin pogađa okvir gola.

U drugom poluvremenu i jedni i drugi su se malo oslobodili pritiska pa je bilo i više šansi za gol. Poveo je Studentski dom u 30. minutu golom Rada Bojovića koji je iskoristio dobru asistenciju petom Alavaća i na semaforu je pisalo 1:0. Čim se krenulo sa centra grešku odbrambenog igrača ekipe iz Nikšića koristi Nemanja Konatar i udvostručuje prednost. Nakon tog gola ekipa Studentskog doma se povukla na svoju polovinu a studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su krenuli u opsadu gola sa igračem – golmanom u polju. Takva igra im se nije isplatila jer su uspjeli samo da ublaže poraz golom Baćovića u 37. minutu pa je Studentski dom iz Podgorice zasluženo slavio u ovom finalu.

Finale:

Fakultet za sport i fv – Studentski dom PG 1:2(0:0)

Gledalaca oko 650

Sudije: Momo Saveljić i Gvozden Loncović

Žuti kartoni: Konatar (Studentski dom PG)

Strijelci: Baćoviću 37. minutu za Fakultet za sport i fv, Bojović u 30. i N.Konatar u 31. minutu za ekipu Studentski dom Podgorica

Fakultet za sport i fv: Đurković, Šćekić,  Markišić, Čvorović, Baćović, Bakrač, Marković, Cicmil, Kostić, Varagić, Stanović, Delić

Studentski dom PG: Kolić, Vojinović, Čolović, Gojačanin,  Femić, S.Konatar, N.Konatar, Lj. Konatar, Alavać, R.Bojović, N.Bojović

 

 

Prethodno, u meču za treće mjesto UDG je savladao kolege sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora nakon preokreta, rezultatom 6:4, i tako prigrabio bronzana odličja.

 

Meč za treće mjesto:

FTH Kotor – UDG 4:6 (3:2)

Gledalaca oko 450

Sudije: Momo Saveljić i Gvozden Loncović

Žuti kartoni: Spalević (FTH Kotor), Koprivica (UDG)

Crveni kartoni: Rastoder (FTH Kotor), Ćetković (UDG)

Strijelci: Spalević u 11. i 12, Pejović u 19. i Pavićević u 37. minutu za ekipu FTH Kotor, Maraš u 11. i 24, Šuković u 15, Mugoša u 25, Ramdedović u 28. i Koprivica u 40. minutu za ekipu UDG.

FTH Kotor: Petrović, Maslovar, Rastoder, Radović, Jokanović, Pavićević, Pejović, Dragović, Spalević, Tomić

UDG 1 :Nikolić, Ramdedović, Šuković, Mugoša, Maraš, Vujović, Bulatović, Tatalović, Koprivica, Ćetković, Jovanović, Račić

 

Na kraju su najboljim pojedincima i ekipama uručena priznanja. Titulu najboljeg strijelca osvojio je Ivan Mugoša iz ekipe Univerziteta Donja Gorica, koji je postigao 24 pogotka. Za najboljeg golmana glasovima kapitena ekipa proglašen je Balša Đurković iz vicešampionske ekipe dok je za najboljeg igrača lige proglašen Igor Femić iz šampionske ekipe.

Related Posts