Novi šampion Studentske lige Crne Gore u futsalu biće poznat večeras!

Studentska liga Crne Gore u futsalu je opravdala sva očekivanja i epitet jedne od najmasovnijih studentskih sportskih manifestacija u Crnoj Gori sa 18 ekipa učesnica, podijeljenih u tri grupe. Nakon pet kola ligaškog dijela, osmine finala, četvrfinala i polufinala play offa, odnosno odigranih ukupno 59 utakmica slijede i najvažniji mečevi u sezoni!

Mjesto u finalu zaslužili su i jedna i druga ekipa. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je grupnu fazu završio na drugoj poziciji grupe A sa 3 pobjede, te po jednim remijem i porazom sa ukupnom gol razlikom 31:10. Trijumfe su ostvarili protiv Metalurško-tehnološkog, Pomorskog i PMF-a, remizirali su u gradskom derbiju protiv Filozofskog fakulteta iz Nikšića dok su jedini poraz doživjeli upravo od rivala u finalu, ekipe Sudentskog doma iz Podgorice. U osmini finala su do vrha napunili mrežu ekipe ETF-a, u četvrtfinalu je pobijeđen prošlogodišnji šampion,ekipa Ekonomskog fakulteta, a u polufinalu su tek nakon penala izbacili ekipu Univerziteta Donja Gorica. Inače, Ekipa Fakulteta za sport i fv je višestruki osvajač Studentske lige Crne Goreu futsalu.

Ekipa Studentski dom Podgorica je do finala stigla sa svih 5 pobjeda u grupi A uz gol razliku 33:11. Trijumfi su ostvareni protiv Metalurško tehnološkog, PMF-a, Filozofskog, Pomorskog i Fakulteta za sport i fv. U osmini finala je pobijeđen Univerzitet Mediteran koji se predao bez borbe, a u četvrtfinalu je pobijeđen Filozofski fakultet. U polufinalu je ekipa Studentskog doma iz Podgorice pobijedila ekipu FTH Kotor I tako sa maksimalnim učinkom ulazi kao blagi favotit u ovom finalu. Inače, ekipa Studentskog doma iz Podgorice osvojila je Studentsku ligu Crne Gore u futsalu u sezoni 2015/16.

Danas (Srijeda 7.Mart.)
17h meč za treće mjesto
FTH Kotor – UDG

FINALE 18:45h
Fakultet za sport i FV – Studentski dom Podgorica

 

Podržite kolege, čekamo vas u sali SKC Univerziteta Crne Gore!

Related Posts