Veoma zaniljivo i neizvjesno bilo je juče na mečevima četvrtfinala Luštica Bay Studentske lige Crne Gore u futsalu. Plasman u polufinale izborile su ekipe Ekonomskog, Fakulteta za  pomorstvo, UDG 1 i Studentskog doma 2.

UDG 1 u najkvalitetnijem meču tek nakon izvođenja penala izborio plasman savladavši Studentski dom PG 1, u regularnom dijelu bilo je neriješeno – 3:3. Poveli su momci sa UDG-a golovima Ćetkovića (vodećeg strijelca lige) u 3. i Malteza u 13. minutu sa dva gola prednosti, ali su ipak domci odigrali u nastavku možda i bolje od rivala. Do poluvremena su smanjili golom Pješivca, da bi golovima Šušića i Pićurića 10-ak minuta prije kraja imali rezultat koji ih vodi u polufinale. Ipak, reprezentativac Ilija Mugoša je dva minuta prije kraja svome timu donio izjednačenje. U penal seriji, za UDG neprecizan Ivan Mugoša, dok su Ćetković, Maltez i Ilija Mugoša bili sigurni. To je bilo dovoljno za pobjedu, s obzirom da je golman Nikolić odbranio čak tri penala – Ristiću, Kandiću i Darmanoviću. Za  domce je pogodio samo Pićurić.

I u meču između Fakulteta za pomorstvo i Univerziteta Mediteran penali su rješavali pobjednika. Poveli su momci sa Mediterana, golom Alavaća da bi još crnogorski reprezentativac iz redova pomoraca najprije izjednačio  u 19. minutu, a odmah početkom nastavka i doveo svoj tim  u vođstvo. Golom Turanjanina Mediteran je stigao do izjednačenja, a u samoj završnici ni jedna od ekipa nije ozbiljnije priprijetila. U penal seriji tragičar Šeter, jedan od najboljih u ekipi Mediterana, koji je pogodio stativu, dok su svi ostali izvođači bili sigurni.

Rival pomorcima u polufinalu biće ekipa Studentskog doma PG 2, koja je pokazala da nije slučajno zabilježila pobjedu u poslednjem kolu protiv ekipe  UDG 1, kojom je osvojila drugo mjesto u grupi B. Oni su za rivala u četvrtfinalu imali disciplinovanu i opasnu ekipu Pravnog fakulteta koju su savladali 3:2. Na poluvremenu je bilo 1:1, a domci su golovima Bojovića i Rovčanina sredinom nastavka stigli do 2 gola prednosti. Pravnici su uspjeli preko Jankovića da smanje, ali su domci sigurno priveli meč kraju.

Najmanje neizvjesnosti viđeno je u duelu između Ekonomskog fakulteta i ekipe UDG 2. Ekonomisti su rano došli u vođstvo, golom Stojanovića već u trećem minutu, koje su kontrolisali tokom cijelog meča.Na samom kraju su kaznili igru protivnika na sve ili ništa, sa igračem golmanom u polju i slavili ubjedljivo – 5:1.

Ekonomski fakultet – UDG 2 5:1 (2:0)
Strijelci: Stojanović 3, Gardašević 8, 40, Mirković 32, Nikolić 39 za Ekonomski fakultet, Šuković 22 za UDG 2.
Žuti karton: Luketa (UDG 2).
Ekonomski fakultet: Boljević, Mašanović, Gardašević, Mirković, Nikolić, Zindović, Radonjić, Asanović, Kostić, Lakić, Stojanović,
UDG 2: Ramović, Šuković, Novović, Maraš, Vukčević, Musić, Luketa, Rogošić, Nikolić, Paljević, Kopitović.

Fakultet za pomorstvo – Univerzitet Mediteran 7:5 (2:2, 1:1)
Strijelci: A. Obradović 19, 22 za Fakultet za pomorstvo, Alavać 13, Turanjanin 26 za Univerzitet Mediteran.
Strijelci sa penala: M. Drašković, A. Obradović, Đapić, Raičević, Krković za Fakultet za pomorstvo, Alavać, Turanjanin, Vujović za Univerzitet Mediteran.
Žuti kartoni: A. Obradović, N.Obradović (Fakultet za pomorstvo), Šeter, Burzan (Univerzitet Mediteran).
Fakultet za pomorstvo: Barać, Krković, N. Obradović, M. Drašković, Đapić, D. Drašković, Mirković, A. Obradović, Raičević.
Univerzitet Mediteran: Pješivac, Mugoša, Ademović, Turanjanin, Burzan, Gojačanin, Šeter, Vujović, Alavać, Saičić.

Studentski dom PG 2 – Pravni fakultet PG 3:2 (1:1)
Strijelci: Bojović 20, 27, Rovčanin 32 za Studentski dom PG 2, Janković 19, 39 za Pravni fakultet PG.
Žuti kartoni: Femić (Studentski dom PG 2), Radulović (Pravni fakultet PG).
Studentski dom PG 2: Bugarin, Bojović, Asanović, Lj. Konatar, Femić, S. Konatar, N. Konatar, Rovčanin, Kanalić.
Pravni fakultet PG: Vučinić, Radulović, Vukčević, Vukićević, Janković, Todorović, Bulatović, Adžić, Perković, Pavlović.

Studentski dom PG 1 – UDG 1 4:6 (3:3, 1:2)
Strijelci: Pješivac 15, Šušić 23, Pićurić 29 za Studentski dom PG 1, Ćetković 3, Maltez 13, Il. Mugoša 38 za UDG 1.
Strijelci sa penala: Pićurić za Studentski dom PG 1, Ćetković, Maltez, Il.Mugoša za UDG 1.
Žuti kartoni: Čolović,Ristić (Studentski dom PG 1), Il. Mugoša (UDG 1).
Studentski dom PG 1: Bošković, Pićurić, Ristić, Pašić, Pješivac, Kandić, Darmanović, Čolović, Šušić, Marašević.
UDG 1: Nikolić, Vujadinović, Koprivica, Bošković, Ćetković, Maltez, Iv. Mugoša, Il. Mugoša, Račić

POLUFINALE – 21.februar 2016.
Ekonomski fakultet – UDG 1
Fakultet za pomorstvo – Studentski dom PG

Related Posts