20.septembar, Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine a Studentski sportski savez Crne Gore se, kao i većina Nacionalnih studentskih sportskih asocijacija, od prvog izdanja uključio u obilježavanje ovog značajnog dana za Studentski sport.

Ovaj jubilej proslavljen je juče na Trgu Svetog Petra Cetinskog gdje je odigrano takmičenje Students open 3×3 u košarci. Nastupilo je ukupno 10 ekipa a trijumfovala je ekipa “Elektro  Čarapić” , za koju su nastupali Igor Čarapić, Stefan Čarapić, Marko Nikolić i Milan Pešić. Oni su u finalu savladali ekipu “MIPS”, za koju su nastupali Ilija Gardasevic, Stefan Ivkovic, Petar Radovic i Marin Prga, rezultatom 18:15 i tako osvojili prvo izdanje ovog turnira. Imala je ekipa “MIPS” prednost od pet poena tokom meča ali je u finišu Nikolić sa tri šuta iza linije 6,75m donio trijumf svojoj ekipi. Treće mjesto osvojila je ekipa “TNT” u sastavu Petar Milić , Dejan Jovović , Petar Vujačić  i Miljan Radović,  koja je bila bolja od ekipe The Usual Suspects (Nikola Rondović, Filip Popović, Milutin Popović, Nemanja Vasiljević) rezultatom 17:8.

U revijalnom dijelu nastupili su Ministar sporta i mladih Nikola Janović, Rektor Danilo Nikolić i Sekretar za sport u Glavnom gradu Miloš Antić koji su nastupali sa po dva studenta u svojim ekipama. Rezultat tih mečeva bio je u drugom planu a da je sport u njegovoj krvi pokazao je Ministar Janović, koji je sa više atraktivnih dodavanja i koševa zaslužio aplauze oko 200 prisutnih gledalaca.

,,Pričinjava mi veliko zadovoljstvo što sam imao priliku da odigram revijalnu utakmicu sa studentima i na taj način učestvujem u proslavi Međunarodnog dana studenstkog sporta. Nadam se da će ovaj događaj inspirisati što veći broj mladih ljudi da se uključe u sportske aktivnosti i posvete se zdravim stilovima života” izjavio je neposredno nakon meča Ministar sporta imladih u Vladi Crne Gore G-din Nikola Janović.

S obzirom na globalno veliki značaj manifestacije i na odaziv studenata, Studentski sportski savez Crne Gore će u sklopu proslave 20. septembra sa obogaćenim nastaviti obilježavanje ovog dana kroz sljedeće aktivnosti:

  1. septembar – Okrugli sto – Sport i obrazovanje – Multimedijalna sala SKC UCG 12h

27-28 sepetmbar – Turnir u futsalu Nikšić.- SC Nikšić

  1. septembar – Hiking – Izvor rijeke Morače

Related Posts