Sportsko-rekreativno društvo studenata ekonomije i menadžmenta „Ekomen“, uz podršku Studentskog sportskog saveza Crne Gore, organizovalo je u Karting centru Podgorica takmičenje pod nazivom „Trka za veliku nagradu Ekomena“, u kojoj je učešće uzelo 50 studenata i 20 profesora i saradnika sa Ekonomskog fakulteta u Podgorici.

Na samom početku, učesnike je pozdravio Dekan Fakulteta, profesor Nikola Milović, koji je izrazio zadovoljstvo povodom organizovanja konkretne aktivnosti, ali i pohvalio ostale sportske sadržaje za studente Fakulteta, uz akcenat naodlične rezultate sportskih ekipa Fakulteta, koje su posljednjih godina dominantne, ne samo u Crnoj Gori, već i na međunarodnom nivou. Dekan je izrazio spremnost da se u budućem periodu dodatno radi na popularizaciji ovakvih vidova druženja i istakao da će Sportsko društvo Ekomen i ubuduće imati podršku Ekonomskog fakulteta za organizaciju svojih aktivnosti. Na kraju izlaganja Dekan je poručio da brzina često zna biti od presudnog značaja za uspjeh, ali i da kroz prizmu potrebne umjerenosti u svemu, studenti moraju znati da je, u određenim situacijama, veoma važno da znaju da pritisnu kočnicu.

Samo takmičenje bilo je organizovano na način da su učesnici bili podijeljeni u 10 grupa sa po 7 takmičara. U svakoj grupi, bio je zastupljen po jedan profesor i/ili asistent, i 5 ili 6 studenata (uz jednak broj muških i ženskih učesnika). Po dva najbolja učesnika iz svake trke obezbijedila su plasman u polufinale, da bi kasnije u finalu nastupilo 7 najboljih.

Nakon pozdravnog govora, Dekan Nikola Milović je otvorio takmičenje učešćem u prvoj grupi, krenuvši sa „pol pozicije“, a pored njega u startnoj liniji bila je i prof. dr Ana Lalević-Filipović. Nakon njih, u drugoj trci, startnu liniju zauzeli su doc. dr Mijat Jocović, prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom, i dr Milena Lipovina-Božović. Ovu aktivnost su ispratili i: prof. dr Anđelko Lojpur,prof. dr Veselin Pavićević, dr Jovan Đurašković, mr Selma Demirović, mr Vladimir Đurišić, mr Milica Muhadinović, mr Ivan Radević, Nikola Mišnić, Janko Šebek, Sunčica Rogić, Miodrag Zarubica i dr.

Nakon uzbudljivih vožnji, ali i lijepog druženja koje je bilo praćeno zanimljivim situacijama kako na stazi, tako i pored staze, uključujući i zanimljive i duhovite komentare tokom trka, u finale su se plasirala dva asistenta i 5 studenata i to: Janko Šebek, mr Ivan Radević, Nikola Čelebić, Dejan Miličić, Filip Đukić, Dušan Božović i Rajko Mijović.

Nakon jedne od najneizvjesnijih trka u istoriji Karting centra Podgorica, uz mnogo velikih preokreta, titulu najbržeg u generalnom plasmanu osvojio je mr Ivan Radević, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu, sa najboljim vremenom od 43,592 sekunde, koji je bio brži od drugoplasiranog Janka Šebeka za 5 hiljaditih djelova sekunde. Treće mjesto osvojio je Nikola Čelebić, dok su kao četvrtoplasirani i petoplasirani takmičenje završili Dejan Miličić i Filip Đukić.

Posebno priznanje „za najbržeg profesora“ zavrijedio je dr Jovan Đurašković, dok je priznanje „za najbržu damu“ pripalo Dragani Nogulović sa vremenom od 48,038 sekundi. Pored njih, „za najopreznijeg učesnika“ učesnika izabrana je Tatijana Mladenović.

Na kraju takmičenja, gotovo svi učesnici su zahvaljujući odličnoj atmosferi koja je vladala tokom događaja, praćenoj gostoprimstvom domaćina, poželjeli da ovo takmičenje postane tradicionalno, ali i da ovakvih i sličnih druženja bude u kontinuitetu.

Related Posts