Od 11.do 26. jula u hrvatskim gradovima Zagrebu i Rijeci održaće se Evropske Univerzitetske igre (EUSA Games). Ovo je treće po redu izdanje EUSA Evropskih univerzitetskih igara, a prva dva su organizovana u  Kordobi, Španija (2012) i Roterdamu, Holandija (2014). Očekivanja su da će Igre u Zagrebu i Rijeci okupiti rekordan broj učesnika, više od 5500 hiljada sportista, koji će se takmičiti u 21 različitom sportu i oko 1500 oficijelnih lica. Otvaranje Igara na programu je u Zagrebu 11. jula dok je svečana ceremonija zatvaranja u Rijeci 25. jula.

Od crnogorskih studenata na Igrama će nastupiti karatisti, džudisti, tekvondo i ekipa u košarci 3×3. Karate je na programu od 11. do 15. jula  u Zagrebu dok će  ostali naši studenti takmičiti u Rijeci od 22.  do 26. jula. Karatisti tradicionalno na svim takmičenjima na kojim nastupaju osvajaju medalje, a opravdano se očekuje da će džudisti, prije svih Danilo Pantić i Nikola Gušić, ozbiljno konkurisati za najsjajnija odličja. I naš najbolji tekvondoista Balša Radunović, osvajač petog mjesta na nedavno održanom Evropskom prvenstvu s pravom se nada jednom od odličja. U košarci 3×3 nastupiće ekipa koja je osvojila prvo mjesto u Studentskoj ligi Crne Gore u košarci 3×3, koja je u premijernom izdanju  imala 20 ekipa.

Spisak sportista:

Džudo:
Danilo Pantić, Univerzitet Donja Gorica, -100kg
Nikola Gušić, Univerzitet Donja Gorica, -73kg
Anđela Džaković, Univerzitet Donja Gorica, -70kg
Tanja Božović, Univerzitet Donja Gorica, -57kg
Lazar Daković, Univerzitet Donja Gorica, -100kg
Nikola Gardašević, Univerzitet Donja Gorica, -73kg
Nebojša Gardašević, Univerzitet Donja Gorica, -81kg
Jovan Peković, Univerzitet Crne Gore, +100kg
Balša Sinanović, Univerzitet Crne Gore, -73kg

Karate:
Srđan Vuković, Fakultet za poslovni menadžment Bar, kate pojedinačno
Stefan Pajović, Univerzitet Crne Gore, kate pojedinačno, kate ekipno
Mirko Rudić, Univerzitet Donja Gorica, kate ekipno
Ivan Simonović, Univerzitet Donja Gorica, kate ekipno
Anica Mijatović, Univerzitet Crne Gore, -68kg, borbe ekipno
Tina Minić, Univerzitet Crne Gore, -61kg, borbe ekipno
Vuk Šuković, Univerzitet Donja Gorica, +84kg, borbe ekipno
Filip  Vujadinović, Univerzitet Donja Gorica, -84kg, borbe ekipno
Bojan Bakić, Univerzitet Donja Gorica, -7k5g, borbe ekipno
Konstantin Vujošević, Univerzitet Donja Gorica, -84kg, borbe ekipno
Mario Kovačević, Univerzitet Mediteran, -67kg, borbe ekipno
Miljan Vujović, Univerzitet Donja Gorica, -75kg, borbe ekipno

Tekvondo:
Balša Radunović, Univerzitet Donja Gorica, -74kg

Košarka 3×3:
Filip Đukić, Univerzitet Crne Gore
Marko Pejaković, Univerzitet Crne Gore
Milun Božović, Univerzitet Crne Gore
Ognjen Janković, Univerzitet Crne Gore

Studentski sportski savez Crne Gore u skladu sa Međunarodnom poveljom o saradnji na polju studentskog sporta koju su potpisali resorni ministri Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije u Rijeci 2014. godine baštini dobre odnose sa svim nacionalnim studenstkim sportskim savezima iz okruženja. Tokom nedavno održane posjete Organizacionog komiteta Igara Studentskom sportskom savezu Crne Gore  dogovorena je saradnja na polju razvoja sportskog volonterizma u regionu počev od Igara u Zagrebu i Rijeci. Ukupno 15 crnogorskih studenata će uzeti učešća na Igrama kroz program volontera kroz koji će imati mogućnosti da se usavršavaju, stiču nova znanja, iskustva i prijateljstva. Studentski sportski savez Crne Gore je do sada oformio bazu od oko 50 volontera, koji imaju adekvatna znanja iz organizacije sportskih događaja, koji su u prilici da pomognu održavanje sportskih manifestacija u Crnoj Gori i regionu.