Prvog takmičarskog  dana na 10. Univerzitetskom prvenstu Svijeta u karateu, koje se održava u Bragi, Portugalu na programu su bile eliminacije u borbama i katama pojedinačno. Mečevi za medalje na programu su u petak od 14 časova.

Plasman u finale izborio je Ljubiša Mihailović u kategoriji +84 kg. Mihailović je u prvom kolu bio slobodan, u narednom sa 4:2 savladao predstavika Maroka Ašrafa Oučenea, u trećem kolu bolji je bio od domaćeg takmičara Žoržea Koste 2:1, da bi u polufinalu slavio protiv egipatskog reprezentativca Ahmefa Elasfara. U petak od 14 časova, Mihailović će u meču za zlatnu medalju raditi protiv Rusa Arsena Megrabiana.

Filip Vujadinović (-84kg) u prvom kolu bio je bolji od Amerikanca Kamrana Madanija, a u narednoj rundi je poražen od predstavnika Rusije Aleksandra Kalinina. Konstantin Vujošević (-75kg) u prvom kolu je bio slobodan, a u narednoj rundi poražen sa 2:0 od takmičara iz Kine Ma Zejuna. Tina Minić je u kategoriji -61kg poražena je od Ingride Sušankove iz Slovačke (2:0).

Naši  predstavnici u katama pojedinačno već u prvom kolu imali su za protivnike domaće predstavnike, Biserka Radulović je poražena od Rite  Morgado (4:1), dok je Luis Silva bio bolji od Stefana Pajovića (3:2).

Sjutra su na programu kategorije kate i borbe ekipno pa će na tatami naš kata tim (Mirko Rudić, Ivan Simonović,, Stefan Pajović) i ekipa u borbama (Ljubiša Mihailović, Filip Vujadinović, Konstantin Vujošević).