Drugog takmičarskog dana na 10. Univerzitetskom prvenstvu Svijeta koje se održava u portugalskom gradu Bragi, na programu su bile kate i borbe ekipno. Nažalost, poslije više od pet godina po prvi put ćemo se vratiti bez medalje u ekipnoj kategoriji, kako u katama, tako i u borbama.

Ne tako davno naši studenti objedinili su titule u borbama ekipno i na Svjetskom (Bratislava,2012) i na Evropskom univerzitetskom prvenstvu (Budimpešta, 2013), ali ove godine jednostavno nijesu mogli napasti medalju. Ljubiša Mihailović, koji je juče izborio plasman u finale u kategoriji +84kg u polufinalnom meču zadobio je rasjekotinu, medicinska ekipa je intervenisala, a doktori su  preporučili višednevno mirovanje, tako da se nijesmo mogli suprostaviti ekipi iz Egipta (Abdelazez, Elasfar, Elsavi, Hasan, Ismail, Mohamed).

Nažalost, i kata tim se poslije medalja pet poslednjih velikih takmičenja (Evropskih i Svjetskih univerzitetskih prvenstava) po prvi put vraćaju kući  bez odličja. Rudić, Simonović i Pajović  poraženi su u drugom kolu od tima iz Egipta (Elsvafi, Hasan, Mohamed).

Ipak, naši su studenti nastavili kontinuitet osvajanja medalja na Svjetskim i Evropskim univerzitetskim  prvenstvima, pošto je Ljubiša Mihailović juče osigurao srebro plasmanom u finale, koje je na programu sjutra  od 14 časova. Zbog opisane povrede njegov  nastup je i pored velike lične želje neizvjestan.

Related Posts