Iako je prekjuče u polufinalnom duelu, u kategoriji borbe +84kg, protiv borca iz  Egipta Ahmeda Elasfara zaradio povredu arkade, rasjekotinu, tri konca, iako su ljekari savjetovali višednevno mirovanje, Ljubiša Mihailović je stisnuo zube, izašao na tatami i u finalnoj borbi bio jači i od povrede i odličnog borca iz  Rusije, Arsena Megrabijana – savladao ga 2:0 i osvojio zlatnu medalju na 10. Univerzitetskom prvenstvu Svijeta u karateu koje se održava u Bragi, Portugalu.

Ljubiši ovo nije prva medalja na Svjetskim univerzitetskim prvenstvima, 2012. na takmičenju u Bratislavi je bio srebrni, tada u kategoriji -75kg, a bio je i član zlatnog tima koji je objedinio svjetske i evropske krune u borbama ekipno (Bratislava 2012, Budimpešta 2013).

Zlatna medalja koju je osvojio Mihailović samo je nastavak uspješnih nastupa naših studenata na Univerzitetskim prvenstvima Evrope i Svijeta, i od ove godine Evropskim univerzitetskim igrama, gdje su studenti sa crnogorskih univerziteta osvojili dvije medalje. Od obnove samostalnosti, Univerzitetskog prvenstva Evrope 2007, po pravilu naši studenti karatisti su se uvijek vraćali sa medaljama.

Related Posts