Tri zlata, jedno srebro i dvije bronze bilans je medalja crogorskih studenata na Evropskim univerzitetskim igrama u borilačkim sportovima koje se danas završene u Zagrebu.

Nakon jučerašnjih bronzi kik boksera Matije Drobnjaka i Jelene Peroničić u tekvondou, danas su na programu bili finalni mečevi u kojima smo osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Fantastičan karate turnir imala je studentkinja Fakulteta za biznis i menadžment Vasilisa Bujić koja je u kategoriji do 68kg slavila u finalu protiv predstavnice Francuske Marmot Melinde, rezultatom 3:0, pa je turnir u Zagrebu završila dominantno, bez izgubljenog poena.

Zlatnu medalju osvojio je i karatista Univerziteta Crne Gore, Nikola Malović, koji je finalni meč protiv predstavnika Slovačke Juliana Enerika Smoliga u kategoriji do 84 kilograma riješio u svoju korist rezultatom od čak 8:0.

Zlatnu medalju osvojio je i student Policijske akademije, kik bokser Nemanja Čađenović, u kategoriji K1 do 71kg. On je u funalu savladao aktuelnog vicešampiona Evrope i bronzanog sa prvenstva svijeta, reprezentativca Turske Aslan Aydina, sudijskim preglašavanjem rezultatom 2:1.

Srebrom se morao zadovoljiti naš najbolji kataš Vladimir Mijač, student Univerziteta Adrijatik iz Bara. On je u finalu izveo katu Kanku sho što mu je donijelo ocjenu 41,1 ali je zlato pripalo bronzanom sa nedavno završenog seniorskog prvenstva Evrope Duranu Kutluhan iz Turske koji je slavio sa ocjenom 41,7.

Studentski sportski savez se zahvaljuje svim studentima koji su na dostojan način reprezentovali našu zemlju u Zagrebu.

 

 

Related Posts