Crnogorski sportisti imali su uspješan i drugi takmičarski dan na Evropskim univerzitetskim igrama u borilačkim sportovima u Zagrebu.

Obezbijeđene su još tri medalje. Kik bokser Nemanja Čađenović u kategoriji K1 do 71kg plasirao se u finale pobjedom protiv borca iz Portugala, jednoglasnom odlukom sudija 3:0. U finalu, koje je na programu sjutra, čeka ga aktuelni vicešampion Evrope i bronzani sa prvenstva svijeta, kao i sedmostruki prvak Turske Aslan Aydin.

Drugi naš takmičar u kik boksu, Matija Drobnjak, izgubio je u polufinalu u kategoriji FC do 86kg od domaćeg takmičara Vita Kosara, takođe rezultatom 3:0, pa se u Crnu Goru vraća sa bronzanim odličjem oko vrata.

I tekvondo ima medalju. Jelena Peruničić osvojila je bronzano odličje. Ona je u kategoriji +46 do 49kg u četvrfinalnom meču slavila protiv takmičarke iz Njemačke rezultatom 2:0, ali je zaustavljena u borbi za finale od takmičarke iz Rumunije (2:0) pa se morala zadovoljiti bronzanom medaljom.

Vasilije Peruničić je nastup u kategoriji +68 do 74kg, nakon što je u prvom kolu bio slobodan, završio  porazom u četvrtfinalu od domaćeg takmičara rezultatom 2:0.

Kasno sinoć, nastupio je i naš karatista Nemanja Jovović koji je takmičenje u kategoriji +84kg završio u drugom kolu, porazom od domaćeg takmičara 1:0, pa je kroz repesaž mečeve stao na korak od medalje. On je pobijedio takmičara iz Italije 2:0 a u meču za bronzano odličje izgubio od takmičara iz Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.

Podsjećamo, juče su se u finale na karate takmičenju plasirali Vasilisa Bujić, Nikola Malović i Vladimir Mijač koji će se za zlatne medalje boriti sjutra.

Related Posts