Uspješan prvi takmičarski dan za selekciju Crne Gore na Kombat igrama u borilačkim sportovima u Zagrebu.

Vasilisa Bujić , Vladimir Mijač i Nikola Malović radiće u nedelju za zlatne medalje na karate turniru.

Vasilisa Bujić je nastupila u kategoriji do 68 kg. Ona je u prvom kolu bila slobodna dok je u drugom slavila protiv predstavnice Kipra rezultatom 2:0. U četvrtfinalu je savladala predstavnicu Njemačke identičnim rezultatom dok je finale i meč protiv predstavnice Francuske zaslužila pobjedom protiv reprezentativke Slovačke takođe rezultatom 2:0.

Mijač je nastupio je u katama pojedinačno. Grupnu fazu završio je na trećem mjestu sa ocjenom 24.1. U drugoj rundi među osam takmičara u grupi zauzeo je prvo mjesto sa ocjenom 24.3, dok je u nastavku takmičenja u svojoj grupi takođe zauzeo prvo mjesto sa ocjenom 24.9  pa se tako zasluđeno našao u finalu koje će raditi protiv predstavnika Turske.

Nikola Malović nastupio je u kategoriji -84kg. On je savladao je predstavnika Velike Britanije rezultatom 8:0, zatim domaćina Hrvatske 4:0. U trećem meču slavio je protiv predstavnika Turske rezultatom 5:3, u četvrtom je savladao predstavnika Češke 9:0, a finale je zaslužio pobjedom protiv predstavnika Makedonije rezultatom 6:1. U nedelju ga čeka meč protiv reprezentativca Slovačke.

Na takmičenju u kik boksu naši predstavnici Nemanja Čađenović i Matija Drobnjak plasirali su se u polufinale koje je na programiu sjutra. Čađenović će u kategoriji do 71kg raditi protiv takmičara iz Portugala Aleksandra Luiza dok će Matija Drobnjak u borbi za finale snage odmjeriti sa Hrvatom Vitom Kosarom u kategoriji do 86kg.

Na džudo takmičenju Tamara Gardašević je poražena u prvom kolu dok je Petar Klikovac poražen u drugom kolu.

 

Related Posts