Nakon uspješno organizovanog Univerzitetskog prvenstva Evrope u rukometu, koje je prethodne nedelje održano u Podgorici, nema predaha u Studentskom sportskom savezu Crne Gore.

Naime, od 20. do 23. jula u Zagrebu će se održati Eusa Combat games, na kojima će nastupati ukupno 1534 studenta sa 395 Univerziteta iz čak 30 zemalja. Na igrama će se takmičenje odvijati u četiri sporta a Crnu Goru će predstavljati 10 sportista u sve četiri discipline sa svih crnogorskih Univerziteta.

Najbrojniji su karatisti. Predvođeni selektorom Almirom Cecunjaninom u Zagrebu će nastupiti naš najbolji kataš Vladimir Mijač, borbaši Vasilisa Bujić u kategoriji do 68 kg, te Nikola Malović -84kg i Nemanja Jovović +84kg.

Na džudo takmičenju nastupiće Tamara Gardašević u kategoriji +57 do 63kg i Petar Klikovac u kategoriji +66 do 73kg, a predvodiće ih Maja Vicković.

Tekvondo selekciju predstavljaće Jelena Peruničić u kategoriji +46kg do 49kg i Vasilije Peruničić u kategoriji +68 do 74kg a sa klupe će ih predvoditi Balša Radunović.

Na Kik boks takmičenju nastupiće Matija Drobnjak u kategoriji FC -86kg i Nemanja Čađenović u kategoriji K1 -71kg a predvodiće ih Andrej Đelošević.

Nadamo se da će naši studenti biti konkurentni na ovom jakom takmičenju i da će se u Crnu Goru vratiti sa nekom od medalja.

Related Posts