U organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Opštinskog studentskog sportskog saveza Podgorica, u nedjelju 23. aprila startovaće ovogodišnje izdanje Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci.

Juče su u multimedijalnoj sali SKC UCG žrijebom određeni sastavi grupa. Za ligu se ove godine prijavilo rekordnih 18 ekipa, što je najava odlične saradnje dva saveza kao organizatora. Titulu brani ekipa Elektrotehničkog fakulteta. Ekipe su podijeljene u četiri grupe, dvije sa četiri i dvije sa pet ekipa, nosioci grupa su bile najbolje ekipe u prošloj sezoni: Elektrotehnički fakultet, Mašinski fakultet, Fakultet za sport i FV i Pravni fakultet.

U grupi A će nastupiti ekipe Građevinski fakultet, Plavi dvor, Medicinski fakultet i Fakultet za sport i fv, u grupi B su ekipe Elektrotehničkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora, Biotehničkog fakulteta i Studentskog doma PG 1. Grupa C ima četiri ekipe: Mediteran, Pomorski fakultet Bar, Pravni i Fakultet političkih nauka, dok u grupi D igraju Ekonomski fakultet, Prirodno-matematički fakultet, UDG, Mašinski fakultet i Studentski dom PG 2.

Nakon odigranog ligaškog dijela po dvije najbolje plasirane ekipe iz svih grupa igraće u play offu, a parovi u četvrfinalu biće određeni na osnovu pozicija na tabeli po sistemu A1-B2,B1-A2, C1-D2, D1-C2.

Prvo kolo, nedjelja 23.04.2017. :

10:00 Ekonomski fakultet – Prirodno-matematički fakultet
11:00 UDG – Mašinski fakultet
12:00 Arhitektonski fakultet – FTH Kotor
13:00 Biotehnički fakultet – Studentski dom PG 1
14:00 Mediteran – Pomorski fakultet Bar
15:00 Pravni fakultet – Fakultet političkih nauka
16:00 Plavi dvor – Medicinski fakultet
17:00 Građevinski fakultet – Fakultet za sport i FV