Pripremili smo vam iznenađenje! U nedelju 4. jula nastavljamo sa našom studentskom rutom Upoznaj Crnu Goru.

Nakon dvije fantastične ture i druženja u avanturističkom parku za posljednju turu u ovom semestru odlučili smo se za nedelju (jer ste vi tako tražili) i obilazak najvećeg vrha Bjelasice (Crna glava) a potom i obilazak Pešića jezera.

Pešića jezero je smješteno u jednom od najvećih cirkova Bjelasice, u prostoru između njenih najvećih vrhova: Crne glave (2.137mnv), Zekove glave (2.116mnv) i Belila (2059 mnv).

Ono je dugačko 290m, a maksimalna širina je oko 165m.  Prosječna dubina u jezeru je oko 3m a smatra se da je maksimalna dubina oko 8m.

Tura će početi na Ski centru 1600 oko 9 časova gdje ćete imati besplatnu panoramsku vožnju žičarom do vrha Troglava odakle startujemo sa pješačenjem. Planirano vrijeme za  osvajanje najvećeg vrha Bjelasice a zatim i obilazak jezera je oko 3 sata. (Na vrhu ćemo praviti kraću pauzu sa fotografisanje).

Duža pauza je planirana na Pešića jezeru gdje ćemo imati dovoljno vremena za uživanje, a za one koji vole kupanje u jezeru, rečeno nam je da je temperatura prihvatljiva.

 

Nakon toga slijedi 2 sata pješačenja do žičare i spuštanje u Ski centar 1600.

Planirano je da u Ski centru budemo oko 16 časova i tu ćemo imati oko sat vremena za osvježenje, kafu i sl. (ko želi vrijeme može iskoristiti i za šetnju)

Povratak u Podgoricu planiran je do 17:30 a dolazak u PG očekuje se oko 19:30 časova. (Moguće odstupanje od pola sata u zavisnosti od trajanja pauze u Ski centru)

NAPOMENA:  Potrebno je ponijeti dovoljne zalihe vode (minimum 1.5l), sendviče i čokoladice, gojzerice ili neku drugu udobnu obuću (nikako starke i slično). Ponesite kremu za sunčanje, kačket ili šešir jer je prognoza da će biti toplo (oko 26 stepeni). Udobna garderoba, u zavisnosti od vremenske prognoze ponijeti i šuškavce (jer je u planinama uvijek moguća kiša, bez obzira na vremensku prognozu), preobuku (majice i sl).

Ponesite i maske jer je u autobusu obavezno nošenje.

Broj mjesta je ograničen!

Polazak iz Podgorice u 7:15 h. (Parking kod Građevinskog fakulteta)

 

Prijave slati na mail: [email protected]

U prijavi je potrebno navesti: Ime i prezime, fakultet i kontakt telefon.

Ukoliko prijavljujete i kolege, potrebno je da pošaljete sve podatke za svakog prijavljenog.

 

Važno: Zbog velikog interesovanja, ukoliko budete prijavljeni a zbog nekog razloga odustajete od ture, potrebno je da nas obavijestite.

Kontakt: Brna 067/323-400

 

Za sve studente tura i panoramska vožnja su besplatni!

Ko je bio na prethodnim turama zna da će sa nama imati uspomene za čitav život!

Ps. Interesantno je da imamo 4 prijavljene veze sa dosadašnje dvije ture. Boško kaže da hoće da se ženi  : )

Related Posts