Dragi studenti, srećan vam 20. septembar, Međunarodni  dan univerzitetskog sporta!

Na inicijativu FISU-a (Federation International Sport University) 20. septembar proglašen  je za Međunarodni dan univerzitetskog sporta (Internationa day of University sport – IDUS) na 196. sjednici UNESCO-a. Inicijativu FISU-a podržao je, zajedno sa još 43 Nacionalne studentske sportske asocijacije, i Studentski sportski savez Crne Gore preko Nacionalne komisije za UNESCO. Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine, a očekujemo da će se ovogodišnje izdanje IDUS-a obilježiti u preko 150 zemalja.
U skladu sa preporukom FISU-a i sa našom željom da obilježimo dva veoma bitna datuma za studente, SSSCG će i ove godine, kao i prethodne, obilježiti zajedno Međunarodni dan univerzitetskog sporta (20. septembar) i Evropsku nedelju sporta (23-30 septembar) .
SSSCG je pripremio dvije vrste aktivnosti: promotivne i sportske.
U sklopu promotivnih akivnosti studentima se putem kratkih video poruka obraćaju osobe od ugleda (iz javnog života Crne Gore, sportisti, studenti dobitnici stipendija SSSCG, i dr.) i svi klipovi su objavljeni na našim društvenim mrežama uz korišćenje hashtagova #IDUS #IDUSMontenegro #LetsIDUS #BeActive #Europeanweekofsport.
Novina u odnosu na prethodna izdanja IDUS-a je da će aktivnosti trajati sve do 9. oktobra,  kako bi što više studenata uzelo učešća, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.
Sportske aktivnosti:
26. septembar – Upoznaj Crnu Goru – Hiking (150 učesnika)
02. oktobar – Studentski kros – Kampus UCG (50 učesnika)  
02. oktobar – Kajaking – Plaža Galeb (30 učesnika)
02. oktobar – Futsal kup – Nikšić (100 učesnika)
03. oktobar – Upoznaj Crnu Goru – Hiking (150 učesnika)
09. oktobar – Tenis – TK AS PG (50 učesnika).

Related Posts