Dragi studenti,

Koristim priliku da vam u ime Studentskog sportskog saveza uputim čestitku povodom Međunarodnog dana studentskog sporta.

Širom svijeta 20. septembar obilježava se kao najznačajniji datum za sve visokoškolce koji šalju najljepšu poruku da su sport i zdravi stilovi života, pravi način da ispunite svoj svakodnevni studentski život.

Neka istraživanja rađena u Crnoj Gori, pokazala su da su studenti najvišu ocjenu među vannastavnim aktivnostima dali upravo studentskom sportu, te ponudi koja je svake godine sve bogatija. Upravo je to i misija nacionalnog studentskog sportskog saveza – da u naše aktivnosti uključimo što veći broj koleginica i kolega, razvijajući takmičarski duh i promovišući druženje među studentima sa različitih ustanova visokog obrazovanja i fakulteta.

 

Ističući zadovoljstvo zbog bogate tradicije studentskog sporta, brojki koje bilježimo, a koje pokazuju da je sve veći broj studenata uključen u lige, kupove i druge akcije Studentskog sportskog saveza, okrećemo se novim izazovima. I mi u savezu, vjerujem i svi studenti, s nestrpljenjem očekujemo početak nove studijske godine i brojna takmičenja koja su pred nama.

Dragi studenti, ovaj dan je prilika da vam poželim mnogo uspjeha u predstojećoj studijskoj godini, uz očekivanje da nastavite da dokazujete da dobar student može da bude i dobar sportista, te primjer svojim koleginicama i kolegama!

 

S poštovanjem,

Zoran Medenica

Predsjednik SSSCG

Related Posts