U sklopu proslave 20. septembra, Međunarodnog dana univerzitetskog sporta, i Evropske nedelje sporta, Studentski sportski savez je za vas pripremio joj jednu turu Upoznaj Crnu Goru!

Ovo je jedna veoma ugodna šetnja sa puno prelijepih pejzaža. Svega ima tamo: vidikovaca, šuma, livada, proplanaka, potoka, izvora i naravno, šumskih plodova. Tura je dosta lagana iako imamo nekih 15km. Temperatura će biti oko 15-20 stepeni – idealno za šetnju. Prema trenutnoj prognozi u nedjelju će ovaj dio CG biti bez kiše.

Krećemo u 7h sa parkinga ispred Građevinskog fakulteta. Oko 09:30 smo na Trešnjeviku ispod Komova. Zatim krećemo lagano preko Lise i Krivog Dola i uz nekoliko pauza stižemo na Ckalu ispod Ključa, negdje oko 15h. Odatle preko Vranjaka idemo do novog skijališta Kolasin 1600 gdje nas čeka autobus. To je oko 15km koje prelazimo za nekih 5 sati (ne računajući pauze). Kod autobusa smo oko 18-19h i krećemo za Podgoricu.

 

TEŽINA TURE: laka do srednje teška. Svega 15km sa malo uspona.

POTREBNO: Što udobnija obuća, (nikako obuća sa tankim đonom). Obavezna je i neka zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…) jer je kiša u planini uvijek moguća – bez obzira na dobru vremensku prognozu! Zaštita od sunca je uvijek poželjna. Odjeće dovoljno za presvlaku (ponesite i duge rukave), ponesite i nekoliko sendviča, slatkiše, vode 2-3 litra, prostirku za izležavanje…

 

U autobusu je obavezno nošenje maske a na samoj turi održavanje distance između učesnika!

Napominjemo da je tura besplatna za sve studente a broj mjesta ograničen.

 

Prijave slati isključivo na mail :

[email protected]

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, fakultet i kontakt telefon za svakog prijavljenog.

 

Kontakt: Brna  067/323-400

 

Probudi se u ranu zoru i Upoznaj Crnu Goru!

Related Posts