U sklopu proslave 20. septembra, Međunarodnog dana univerzitetskog sporta, i Evropske nedelje sporta, Studentski sportski savez Crne Gore je za vas pripremio joj jednu turu Upoznaj Crnu Goru!

Lola (vrh Mali Zebalac 2073 mnv ), jedna od najljepših Moračkih planina, pozicionirana je u njihovom sjeverozapadnom dijelu (sa Štitom, Krutašem i Kapom Moračkom), pri čemu se svojom južnom stranom strmo spušta ka dolini Morače i Gornjoj Morači (Vragodo). Izvor rijeke Morače – još jedna prirodna ljepota ovih predjela, nalazi se u dolini okruženoj vrhovima Lole, Krutaša, Štita i Kape Moračke. Lola je pitoma planina, bogata vodom, i još uvijek u ljetnjem periodu ožive njeni katuni, gdje izdižu stočari iz opština Kolašin i Šavnik.

 

Krećemo u 7h sa parkinga ispred Građevinskog fakulteta. Oko 9 h se stize na Semolj odakle počinje pješačenje.

– Do pod samo Lijevno (Kenedijevu glavu – 2081 mnv.) šetnja je veoma lagana (oko 4 km), dok su posljednja dva kilometra nešto teža.

– Ukoliko vrijeme dozvoli na vrhu bi se zadržali oko sat do dva vremena.

– Vrijeme potrebno za uspon oko 2:40 h, i oko 2:30 h za povratak.

– Povratak kod autobusa do 17h.

– Dolazak u Pg se očekuje oko 19h.

 

POTREBNO: Što udobnija obuća, (nikako obuća sa tankim đonom). Obavezna je i neka zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…) jer je kiša u planini uvijek moguća – bez obzira na dobru vremensku prognozu! Zaštita od sunca je uvijek poželjna. Odjeće dovoljno za presvlaku (ponesite i duge rukave), ponesite i nekoliko sendviča, slatkiše, vode 2-3 litra, prostirku za izležavanje…

 

U autobusu je obavezno nošenje maske a na samoj turi održavanje distance između učesnika!

Napominjemo da je tura besplatna za sve studente a broj mjesta ograničen.

 

Prijave slati isključivo na mail :

[email protected]

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, fakultet i kontakt telefon za svakog prijavljenog.

 

Kontakt: Brna  067/323-400

 

Probudi se u ranu zoru i Upoznaj Crnu Goru!

Related Posts