EVROPSKA NEDJELJA SPORTA

UNISPORT VILLAGE 2021 – KAMPUS UNIVERZITETA CRNE GORE

 

Danas je u Kampusu UCG obilježena Evropska nedelja sporta. Dogadjaj koji se ove godine realizuje u skoro svim zemljama Evrope po sedmi put, SSSCG je obilježio događajem Unisport Village 2021 i to zajedno sa Upravom za sport i mlade a uz podršku Evropske komisije.

Evropska nedjelja sporta je usmjerana na podsticanje gradjana na bavljenjem sportom i fizičkom aktivnošću bez obzira na godine, pol i fizičku spremu, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

Unisport Village 2021 je multisportski, zabavni događaj za djecu, mlade, studente. U prelijepom ambijentu učešće je uzelo skoro 500 mladih ljudi svih uzrasta, a na programu su bili sportovi kao što je odbojka, koja je realizovana uz podršku mlađih selekcija OK Budućnost, zatim karate čas u izvođenju Karate Akademije Tatar Nela, tenis se igrao uz podršku Udruženja teniskih profesionalaca Crne Gore, a pokazni čas aerobika vodila je instruktorka Miranović Marijana. Igrao se i stoni tenis, zatim badminton, biciklizam, šah… Pored zadovoljstva što su se oprobali u nekom od sportova ili igara, za sve učesnike su obezbijđene nagrade.