Studentska liga Crne Gore u futsalu, najbrojnija do sada, ulazi u samu završnicu, krajem marta dobićemo novog studentskog šampiona, najbolju od 28 ekipa učesnica.

I ove, kao i prethodnih godina, u veoma bogatom, ali malo izmijenjenom kalendaru aktivnosti, očekuje nas veliki broj takmičenja, ali i netakmičarskih aktivnosti, motivacionih treninga, kampova, radionica…

Svakako najinteresantnije takmičenje uz SLCG u futsalu, Studentska liga CG u košarci startovaće u aprilu, a u drugoj polovini juna znaćemo da li će se košarkaši sa Elektrotehničkog fakulteta po treći put zaredom okititi zlatom, ili će tron morati prepustiti nekom drugom. U narednim sedmicama objavićemo i oficijelni raspis za ligu u košarci, sa definisanim terminima za prijave ekipa, generalni tehnički sastanak i početak lige.

Zbog  objektivnih razloga, kalendar taklmičenja biće inoviran i aktivnosti će biti realizovane drugačijom dinamikom. Tako će u ljetnjem semestru, osim pomenute lige u košarci, biti organizovana i prvenstva u atletici, odbojci na pijesku, karateu i plivanju (u slučaju pozitivne reakcije i interesovanja studenata), kao i kup takmičenje u minifudbalu. Početkom septembra biće raspisana liga u futsalu, a startovaće i takmičenja u odbojci i rukometu. U septembru će biti organizovano  SPCG u tenisu i Studentski kros, a tokom novembra će na programu biti SPCG u stonom tenisu. Osim futsala, rukometa i odbojke, od oktobra biće aktuelan street ball i liga u košarci 3×3. Ukoliko interesovanje studenata bude na zavidnom nivou u decembru će na programu biti SPCG u skijanju.

Netakmičarske, outdoor aktivnosti (hiking, biking,kajak) planirane su u maju, junu, odnosno septembru i oktobru, dok će ljetnji mjeseci biti rezervisani za kampove i radionice na temu sportskog volonterizma koje će biti realizovane u Studentskom sportsko-avanturističkom centru Mojan.

Related Posts