I ove, kao i prethodnih godina, Studentski sportski savez je u  saradnji sa Teniskim klubom As iz Podgorice organizovao Studentsko prvenstvo Crne Gore u tenisu, na kome su učestvovali studenti sa svih crnogorskih Univerziteta.

U veoma jakoj konkurenciji viđeno je dosta zanimljivih mečeva. Titula je na kraju pripala Vladimiru Vrbljancu, studentu Fakuleta za sport i fizičko vaspitanje, koji je u finalu prilično ubjedljivo savladao Stefana Pavićevića sa Ekonomskog fakulteta rezultatom 9:1. Vrbljancu je ovo druga titular studentskog šampiona, nakon što je bio najbolji i prije dvije godine.  Vrbljanac je imao i nešto teži put do finala, pošto je u četvrtfinalu morao da odmjeri snage sa šampionom iz 2012. godine, Omarom Bajramspahićem sa Fakulteta dramskih umjestnosti. To je bio ujedno i najbolji meč dvodnevnog turnira, a nakon velike borbe slavio je Vrbljanac 9:7.

U drugom polufinalnom meču, istim rezultatom – 9:7 Pavićević je bio bolji od kolege sa Ekonomskog fakulteta Harisa Delagije.

Studentski sportski savez je izuzetno zadovoljan odzivom studenata za učešće na turniru, a posebna zahvalnost za odlične uslove i gostoprimstvo ide Mišku Asanoviću, vlasniku teniskog kluba As.