Proteklog vikenda, na trim stazi u Tološkoj šumi u Podgorici, Studentski sportski savez Crne Gore, u saradnji sa Atletskim savezom, organizovao je osmi po redu Studentski kros.

U prelijepom ambijentu učešća je uzelo dvadesetak studenata sa sva tri crnogorska Univerziteta, momci su trčali 1500m, a djevojke 800m.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Goran Petrić, student Univerziteta Donja Gorica, sa vremenom 04:17:46, ispred Miloša Mikića (Fakultet za sport i FV-UCG) koji je 1500m istrčao za 04:30:04, dok je treće mjesto pripalo Mikićevom kolegi sa Fakulteta za sport i FV Dejanu Raičeviću (04:59:12)

Kod djevojaka je najbrža bila Dragana Saveljić sa Prirodno-matematičkog fakulteta (03:12:43). Drugo mjesto i srebrna medalja pripalo je Jeleni Kovačević (Prirodno-matematički fakultet) koja je 800m istrčala za 03:19:66, dok je bronzano odličje osvojila Milka Doderović sa Ekonomskog fakulteta, sa vremenom 03:45:12.

Osim Studentskog krosa, istog dana na istom mjestu, Studentski sportski savez Crne Gore bio je tehnički organizator sportsko-rekreativne aktivnosti Trening u prirodi, koju je sprovedena u okviru Projekta “Tri, četiri, sad” koji realizuje Crnogorski olimpijski komitet. Svi učesnici krosa, kao i ostali zainteresovani koji su se tog jutra okupili na trim stazi, imali su prilike da uz asistenciju fitness instruktora Marka Rajkovića i Mirka Jovanovića odrade jutarnji trening. Osim sportskog, trening je imao i edukativni karakter, jer su instruktori pojasnili osnove pravilnog vježbanja, kao i koliko je trening zapravo bitan za naš organizam. Nakon treninga i krosa svi su se rekreirali uz badminton i odbojku.