Proteklog vikenda, u Sali Košarkaškog centra Gimnazije Slobodan Škerović održano je peto po redu, takmičenje u uličnom basket – Street ball University open u organizaciji Studentskog Sportskog Saveza Crne Gore i košarkaškog centra Gimnazije Slobodan Škerović.

Za ovogodišnje takmičenje prijavilo se ukupno osam ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe, u okviru kojih se igralo po sistemu svako sa svakim. Nakon veoma uzbudljivih mečeva odigranih u grupnoj fazi po dvije najbolje ekipe iz obje grupe su se plasirale u polufinale.

Ekipe “KK Zeta” i “Elektro Čarapić”, koje su u grupnoj fazi zabilježile sve tri pobjede, slavile  su i u polufinalu. U veoma zanimljivom polufinalnom meču KK Zeta, za koju su inače nastupali Pavle Grbović, Luka Leković (Elektrotehnički fakultet), Vaso Popović (Fakultet za sport i fv) i Vuko Vučinić (Mašinski fakultet) bila je za nijansu bolja od ekipe MMF i slavila sa tijesnih 20:19. Nešto lakše, plasman u finale izborili su momci iz ekipe Elektro Čarapić (Petar Dubljević sa Biotehničkog, Stefan i Igor Čarapić sa Elektrotehničkog fakulteta) savladavši u polufinalu ekipu Boban Rajović tribute. rezultatom 14:9.

Finalni meč je bio neizvjestan do samog kraja, igralo se koš za koš. Sa jedne strane nezaustavljivi Igor Čarapić, i sa druge strane sjajni Pavle Grbović učinili su da svi ljubitelji basketa uživaju gledajući finalnu utakmicu. Na kraju je slavila ekipa Elektro Čarapić rezultatom 14:12.

U meču za bronzu ekipa MMF, za koju su nastupali Filip Đukić, Milun Božović, Miloš Miranović (svi sa  Ekonomskog fakulteta) odigrala je svoj najbolji meč na turniru i ubjedljivo slavila sa 15:4.