Crna Gora i Studentski sportski savez bili su prošle sedmice uspješni domaćini Univerzitetskog Evropskog prvenstva u karateu na Žabljaku, na kojem je naša reprezentacija osvojila šest medalja, po tri zlatne i bronzane.

Ispunili smo očekivanja i standarde Evropske Univerzitetske federacije. Na takmičenju na Žabljaku okupili smo 54 univerziteta, sa ukupno oko 220 gostiju, a na kraju su svi zadovoljni otišli. Odabrali smo novu dvoranu na Žabljaku kako bi predstavili Nacionalni park i sve njegove ljepote. Žabljak zaslužuje da bude sportsko turistički centar u ovom dijelu Balkana. Idealno je mjesto za takmičenja ljeti, zbog klime i nadmorske visine. Naši gosti našli su vrijeme i za rafting, kako bi u potpunosti uživali u Crnoj Gori. Kao organizatori zadovoljni svim što smo uradili, jer smo skrenuli pažnju na važnost studentskog sporta u Crnoj Gori i na najljepši način završili studentsku godinu.

Crnogorski karatisti na Žabljaku su osvojili šest odličja, po tri zlatne i bronzane medalje. Zlatne medalje u pojedinačnim nastupima osvojili su studenti Ekonomije sa Univerziteta Crna Gora, Mario Kovačević u kategoriji do 60 kilograma i Anica Mijatović u borbama do 68 kilograma, a najsjajnijim odličjem okitio se i kata tim sa Univerziteta Donja Gorica u sastavu Dragoljub Vukotić, Ivan Simonović i Mirko Rudić. Bronze su pripale Dragoljubu Vukotiću u katama pojedinačno, Bojanu Bakiću u borbama, odnosno Univerzitetu Donja Gorica u ekipnoj kategoriji u borbama.

Nakon završetka šampionata Evrope u karateu, u našem Studentskom sportskom savezu okreću se novim obavezama jer već u septembru počinju domaća studentska takmičenja i lige, a planiraju se i novi veliki poduhvati na internacionalnom nivou. Planiraju se kandidature za Generalnu skupštinu Evropske Univerzitetske Sportske asocijacije i nekih Evropskih šampionata u najzanimljivijim sportovima: košarci, odbojci ili futsalu…

Related Posts