Ekipa Studentskog doma iz Podgorice šampion je ovogodišnjeg izdanja Studentske lige Crne Gore u futsalu. To je njihova prva šampionska titula, a najveći dosadašnji uspjeh domcima bila je bronza iz 2010. godine. Oni su u finalu savladali prošlogodišnjeg šampiona, ekipu Ekonomskog fakulteta ubjedljivo – 6:1. Ekonomisti su kao prošlogodišnji osvajači i ekipa koja već šestu godinu zaredom igra finale u ovaj meč ušli kao blagi favoriti, možda malo i potcijenili rivala, što su momci iz Studentskog doma na najbolji način iskoristili i kaznili i u najvažnijem meču u sezoni osvetili se Ekonomistima za poraz u ligaškom dijelu (7:4).

U uvodnim minutima igralo se oprezno sa obje strane, a Domci su već sa početku meča pokazali da su spremni za  otvorenu borbu sa aktuelnim šampionom, od samog početka imali blagu inicijativu koju je najbolji akter meča Mladen Rovčanin krunisao pogotkom već u petom minutu meča. Tek tada su Ekonomisti počeli da igraju i prijete protivničkom golu. Odličnu šansu imao je Gardašević u desetom minutu kada je pogodio stativu, a na odbijenu loptu pritrčao Mirković, ali je bio neprecizan. Domci su uzvratili dva minuta kasnije, nakon odličnog prodora Ljubo Konatar je pronašao usamljenog prezimenjaka Savu na drugoj stativi, ali se Asanović odlično postavio i Konatar je šutirao pored gola. U 16. minutu odlična akcija Ekonomista, Gardašević je šutirao pravo u golmana Bugarina, a nakon njegove odbrane odličan kontranapad domaca koji pogotkom završava kapiten Femić za vođstvo 0:2. S tim rezultatom se i otišlo na odmor, iako su Ekonomisti imali još dvije prilike.

I u nastavku meča izuzetno dobra i požrtvovana igra momaka iz Studentskog doma, „ginuli“ su za gotovo svaku loptu. Ekonomisti su pokušavali da izgrade akciju, ali su domci odlično pokrivali sve prilaze golu. Nakon dodavanja Nikolića, Mirković je pokušao u 24.minutu, ali je Bugarin bio na visini zadatka. U 28. minutu, Rovčanin je izašao sam ispred Asanovića, majstorski ga driblao i smjestio loptu u mrežu za vođstvo od 3:0 i erupciju na dijelu tribina gdje su bili navijači Studentskog doma. Već tada, prošlogodišnji šampioni su se odlučili da krenu na sve ili ništa, sa igračem-golmanom u polju, prijetili preko Radonjića i Mirkovića, ali ni domci bili opasni po protivnički gol.Vrijedni pomena su bili pokušaji Ljuba Konatara iz voleja i Femića tik pored stative. Rezultat se nije mijenjao do 35. minuta kada je Ivan Asanović povisio za nestvarnih 0:4 na semaforu. Sve što su Ekonomisti do kraja meča uspjeli je da smanje na 1:4 preko Nikolića u 37. minutu, ali su njihovu igru sa igračem-golmanom u polju Domci kaznili u samom finišu kada su Rade Bojović i Nemanja Konatar pogodili sa svoje polovine za ubjedljivih 1:6 na kraju.

Ekonomski fakultet – Studentski dom PG 2 1:6 (0:2)
Strijelci: Nikolić 37 za Ekonomski fakultet, Rovčanin 5, 28, Femić 16, Asanović 35, R. Bojović 39, N. Konatar 40 za Studentski dom PG 2.
Žuti kartoni: Kanalić, Lj. Konatar (Studentski dom PG 2.)
Ekonomski fakultet: Asanović, Vešović, Mašanović, Gardašević, Mirković, Nikolić, Radonjić, Kostić, Lakić, Stojanović, Miličić, Koprivica.
Studentski dom PG 2: Bugarin, Kanalić, Lj. Konatar, Femić, S. Konatar, N. Konatar, Rovčanin, Marić, N. Bojović, Asanović, R. Bojović.

Od samog početka utakmice za treće mjesto bilo je primjetno da veći motiv imaju momci sa Univerziteta Donja Gorica. Odmah nakon što se krenulo sa centra Maltez se odlično snašao ispred gola Pomoraca i doveo svoju ekipu u vođstvo. Pet minuta kasnije najbolji strijelac lige Ćetković je majstorski petom savladao Raičevića i udvostručio prednost, a do poluvremena je bilo već ubjedljivih 0:4 pošto su Ivan Mugoša i Maltez savladali protivničkog golmana. Već je tada bilo jasno da će bronzana odličja pripasti studentima Univerziteta Donja Gorica. Nešto angažovanije krenuli su Pomorci u nastavku, pogotkom najboljeg svog igrača, inače reprezentativca Aleksandra Obradovića smanjili na 1:4, ali momci sa UDG-a nijesu dozvolili da meč uđe u uzbudljivu završnicu i veoma brzo su pogocima Boškovića i Ivana Mugoše stigli do nedostižnih 1:6. Sve što su momci iz Kotora uspjeli do kraja meča je da preko Nerića smanje na 2:6.

Fakultet za pomorstvo – UDG 1 2:6 (0:4)
Strijelci: Obradović 23, Nerić 32 za Fakultet za pomorstvo, Maltez 1, 20, Ćetković 6, Iv. Mugoša 13, 31, Bošković 26 za UDG 1.
Fakultet za pomorstvo: Raičević, Krković, Đapić, Nerić, Drašković, Mirković, Obradović,.
UDG 1: Nikolić, Vujadinović, Bošković, Ćetković, Maltez, Iv. Mugoša, Il. Mugoša, Račić.

Najbolji strijelac lige sa 20 postignutih golova bio je Nebojša Ćetković iz ekipe UDG 1, glasovima kapitena ekipa za najboljeg igrača izabran je Đorđije Mirković iz vicešampionske ekipe, a za najboljeg golmana njegov kolega Igor Asanović. Nagrada za fer plej pripala je ekipi Fakulteta za državne i evropske studije.

Studentski sportski savez Crne Gore uključio se u akciju „Svaka limenka se računa“ koja je pokrenuta kao partnerstvoizmeđu proizvođača limenki , proizvođača pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koja ima za cilj da ohrabri stanovništvo da više reciklira. Pored terena u sali na večerašnjim utakmicama bile su postavljene korpe u koje su gledaoci mogli odbaciti limenke koje će kasnije biti reciklirane. Ova praksa će se nastaviti i na ostalim takmičenjima i aktivnostima Studentskog sportskog saveza Crne Gore, već od narednog vikenda kada startuju Studentske lige u košarci i odbojci.

Related Posts