Veoma zaniljivo i neizvjesno bilo je na mečevima polufinala Luštica Bay Studentske lige Crne Gore u futsalu, odigranim proteklog vikenda u Sali Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici. Plasman u finale izborile su ekipe Ekonomskog fakulteta, inače branioca titule od prošle godine i Studentskog doma Podgorica 2, kojoj je ovo najbolji dosadašnji rezultat.

Ekonomisti su agresivnije počeli meč, prijetili najviše preko kapitena Mirkovića, ali su mreže mirovale do sredine prvog poluvremena. Nakon sjajne asistencije Radonjića, Gardašević se odlično snašao i poslao loptu u mrežu iza leđa Nikolića. Do poluvremena nešto bolja igra momaka sa UDG-a ali nijesu uspjeli krunisati inicijativu, a kazna je stigla u poslednjem minutu prvog dijela, kada je Miličić kaznio nesporazum golmana Nikolića sa svojim igračima u odbrani. U nastavku UDG je krenuo ofanzivno, Ekonomisti  su se opredijelili da čuvaju stečeno u prvom poluvremenu što im je i uspijevalo do 28. minuta kada je Ilija Mugoša uspio da smanji na 2:1. Nastavio je UDG sa atacima, ali je odličan na golu bio Asanović. Nakon što je kapiten Ekonomista Mirković u 37. minutu iz kaznenog udarca sa 10m povisio na 3:1, momci sa UDG-a nijesu imali izbora već da krenu na sve ili ništa, sa igračem-golmanom u polju, ali su uspjeli samo da smanje preko Vujadinovića u poslednjem minutu.

Veoma tvrd meč viđen je u drugom polufinalnom meču u kom su se sastale ekipe Fakulteta za pomorstvo iz Kotora i Studentskog doma 2 iz Podgorice. Gotovo cio meč ekipe su odigrale oprezno, više vodile računa o svom golu, a rijetke šanse nijesu uspjeli da iskoriste Obradović na jednoj i Bojović i Rovčanin na drugoj. Odličan je bio golman Pomoraca Raičević. I kada se činilo da će se meč završiti bez golova i putnika u finale odrediti penali, trenutak nepažnje pomoraca iskoristio je Asanović, odlično asistirao Rovčaninu, koji je isfintirao Raičevića i 26 sekundi prije kraja doveo svoj tim u vođstvo, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Finalni meč na programu je u subotu, 27. februara od 19 časova u Sali Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici, dok će sat ranije u meču za bronzu snage odmjeriti Fakultet za pomorstvo iz Kotora i Univerzitet Donja Gorica.

Ekonomski fakultet – UDG 1 3:2 (2:0)
Strijelci: Gardašević 10, Miličić 20, Mirković 39 za Ekonomski fakultet, Il. Mugoša 28, Vujadinović 40 za UDG 1.
Žuti kartoni: Miličić, Radonjić (Ekonomski fakultet), Nikolić (UDG 1).
Ekonomski fakultet: Boljević, Vešović, Mašanović, Gardašević, Mirković, Nikolić, Radonjić, Asanović, Kostić, Lakić, Stojanović, Miličić.
UDG 1: Nikolić, Vujadinović, Koprivica, Bošković, Ćetković, Maltez, Iv. Mugoša, Il. Mugoša, Račić.

Fakultet za pomorstvo – Studentski dom PG 2 0:1 (0:0)
Strijelac: Rovčanin 40 za Studentski dom PG 2.
Žuti karton: Rovčanin (Studentski dom PG 2).
Fakultet za pomorstvo: Barać, Krković, N. Obradović, M. Drašković, Đapić, Nerić, D. Drašković, Mirković, A. Obradović, Raičević.
Studentski dom PG 2: Bugarin, Kanalić, Lj. Konatar, Femić, S. Konatar, N. Konatar, Rovčanin, Marić, Asanović, Bojović.

Subota, 27, februar:
18:00 Utakmica za treće mjesto
Fakultet za pomorstvo – UDG 1

19:00 Finale
Ekonomski fakultet – Studentski dom PG 2

Lista strijelaca:
19 – Ćetković (UDG 1)
18 – Gardašević (Ekonomski fakultet)
15 – Femić (Studentski dom PG 2)
12 – Bojović (Studentski dom PG 2)
11 – Iv. Mugoša (UDG 1)
10 – Mirković (Ekonomski fakultet)
9 – Obradović (Fakultet za pomorstvo)

Related Posts