U subotu, 20. februara u sali Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici odigraće se polufinalne utakmice ovogodišnje Luštica bay Studentske lige u futsalu. Ove godine je u ligi učestvovalo 16 ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe, a nakon sedam odigranih kola po četiri najbolje plasirane ekipe izborile su plasman u play off. Utakmice četvrtfinala odigrane su polovinom decembra prošle  godine, a kao i prethodnih godina polufinalni mečevi igraće se početkom proljećnog semestra.

Parovi i satnica odigravanja polufinalnih utakmica (20. februar)
18:00 Fakultet za pomorstvo – Studentski dom PG 2
19:00 Ekonomski fakultet – UDG 1

Ekonomisti su aktuelni šampioni i branioci titule, nakon što su prethodne sezone slavili u finalu ubjedljivo protiv Fakulteta za sport i fv iz Nikšića. Ekipa Univerziteta Donja Gorica bila je šampion prije dvije sezone, a u finalu su slavili upravo protiv Ekonomskog fakulteta. Ekonomisti i UDG 1 su se već sastali u grupnom dijelu takmičenja, u odličnom meču slavili su Ekonomisti 3:2 i time olakšali sebi put do polufinala. Ekipa UDG 1 je u poslednjem kolu ligaškog dijela zabilježila poraz od ekipe Studentskog doma PG 2 i time pala na treće mjesto u grupi i već u polufinalu moraju opet na megdan Ekonomistima.

Fakultet za pomorstvo pružao je odlične partije tokom cijele sezone, zasluženo bio najbolji u grupi A i izborio plasman u polufinale, što je najbolji rezultat još  od 2007. godine kada su se bili šampioni. Ekipa Studentskog doma iz Podgorice nekoliko puta do sada je izborila plasman u polufinale, a da li će po prvi put uspjeti i da se plasira u finale, saznaćemo u subotu.

Related Posts