Juče su u sali SKC Univerziteta Crne Gore odigrane polufinalne utakmice Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu. U finale su se plasirali Studentski dom i Ekonomski fakultet.

Aktuelni šampion, Studentski dom iz Podgorice, bez većih problema je savladao ekipu Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 6:3. Već u petom minutu Gojačanin je razornim udarcem sa deset metara donio svojoj ekipi prednost što je bio i rezultat prvog poluvremena. Tek što se krenulo sa centra Babović je lijepom fintom izbacio svog protivnika i izjednačio na 1:1. Nakon toga šampioni su krenuli agresivnije pa su u 36-om minutu imali nedostižnih 5:1. Do kraja susreta Elektrotehnički fakultet je pokušao sa golmanom-igračem da napravi višak i smanji rezultat ali ipak nisu uspjeli da se domognu finala.

Daleko neizvjesnije bilo je u drugom meču dana. Ekonomski fakultet je nakon preokreta slavio i tako se, posle godinu dana pauze, ponovo našao u finalu Studentske lige.

UDG je golovima Mugoše i Markovića imao solidnu prednost ali je pred sam kraj poluvremena Ajković lijepim golom dao do znanja protivniku da se Ekonomski fakultet neće tek tako odreći plasmana u finale. I u nastavku meča ista priča, UDG je stvarao šanse, poveo 3:1 golom Maraša, imao i igrača više ali sve to nije bilo dovoljno. Izdržao je Ekonomski sve nalete UDG-a i nošen fantastičnom podrškom sa tribina u samom finišu meča za samo tri minuta preokrenuo rezultat i slavio u ovom dramatičnom polufinalnom meču.

 

 

Rezultati i strijelci:

 

Studentski dom – Elektrotehnički fakultet  6:3 (1:0)

Gledalaca oko 400

Sudije: Momo Saveljić i Milutin Lukovac

Žuti kartoni: Alavać, N.Čolović, M.Čolović (Studentski dom), Ristić (ETF)

Strijelci: Gojačanin u 5; Alavać 27, 36; N.Konatar 31, 34 i Femić u  39. minutu za Studentski dom,

Babović u 21; Pajović 36; Jovović u 40. minutu za Elektrotehnički fakultet.

Studentski dom: Kalić, Vojinović, N.Čolović, Gojačanin, Alavać, M.Čolović, Femić, S.Konatar, N.Konatar, Lj.Konatar, Bojanić

Elektrotehnički fakultet: Jovović, Musić, Ristić, Pajović, Svrkota, Jovović, Jovović, Babović, Raičević, Vlahović, Lukovac, Marković

 

 

Ekonomski fakultet – UDG1 4:3 (1:2)

Gledalaca oko 400

Sudije: Momo Saveljić i Milutin Lukovac

Strijelci: Ajković u 20; Šćekić 34, 35; Mijović u 36. minutu za Ekonomski fakultet, Mugoša u 10; Marković  16; Maraš u 25. minutu za UDG1.

Žuti kartoni: Koprivica, Mrkulić (UDG1)

Crveni karton: Vukčević (Ekonomski fakultet)

Ekonomski fakultet: Stanković, Šćekić, Bojanić, Radulović, Jakšić, Mijović, Mašanović, Perović, Ajković, Miličić, Vukčević, Jokić

UDG1: Račić, Mugoša, Marković, Maraš, Ćetković, Ramdedović, Koprivica, Mrkulić

 

 

Related Posts