Studenti Mašinskog i Prirodno-matematičkog fakulteta igraće u finalu Studentske lige Crne Gore u košarci. Oni su u juče odigranim polufinalnim mečevima savladali ETF odnosno Građevinski fakultet pa su se tako zasluženo našli u finalu.

U prvom meču dana Mašinski fakultet je slavio protiv aktuelnog šampiona, ekipe Elektrotehničkog fakulteta, rezultatom 48:37. Od početka susreta studenti Mašinskog fakulteta nametnuli su žestok tempo igre pa su do poluvremena imali deset poena razlike. Prednost stečenu na polovini susreta čuvali su i u nastavku, prije svega jakom igrom u odbrani ali čini se da je presudan bio bolji ofanzivni skok, gdje su dominirali Jovanović i Posuka, pa se pitanje finaliste nije dovodilo u pitanje. Najefikasniji akter susreta bio je upravo Jovanović sa 13 poena dok je u poraženom timu Jovović postigao 11 poena.

U drugom susretu je bilo daleko neizvjesnije. Svoje prvo finale u Studentskoj ligi Crne Gore u košarci Prirodno-matematički fakultet je zaslužio pobjedom protiv ekipe Građevinskog fakulteta rezultatom 38:31. U veoma kvalitetnom meču, tokom kojeg niko od aktera nije imao značajniju prednost, odlučio je bolji finiš PMF-a a briljirao je Cupara sa 20 postignutih poena. U poraženom timu najefikasniji je bio Kuzmanović sa 12 poena.

 

Rezultati:

 

Elektrotehnički fakultet – Mašinski fakultet 37:48 (19:29)

Sudije: Popović, Krstović, Patković.

Elektrotehički fakultet: Gardašević 5, Radović 6, Mašulović 3, Jovović 11, Crnovršanin, Medojević , Popović, Mandić 10, Peković 2.

Mašinski fakultet: Posuka 7, Vučinić 10, Otašević 10, Jovanović 13, Dragašević, Furtula, Radenović, Pivljanin 8.

 

Građevinski fakultet – Prirodno-matematički fakultet  31:38(17:22)

Sudije: Popović, Krstović, Patković.

Građevinski fakultet: Bakrač, Jelovac, Ralević, Pekić 6, Đurović 2, Drašković 2, Kuzmanović 12, Pejović 3, Popović, Roganović 4, Novaković, Šćepanović 2.

Prirodno-matematički fakultet: Peličić, V.Đilas , S.Đilas 8, Hot 3, Brajković , Cupara 20, Vujačić, Kljajević, Radević, Rašović 7.

 

 

 

Related Posts