Povodom osvajanja jedne srebrne i  dvije bronzane medalje na Eusa Combat igrama koje su od 31. jula do 3. avgusta održane u Zagrebu, predsjednik Studentskog  sportskog  saveza Crne Gore Ivica Todorović organizovao je prijem u prostorijama saveza za studente koji su predstavljali Crnu Goru na ovom takmičenju.

Srebrno odličje osvojio je džudista Novo Raičević koji je predstavljao Univerzitet Crne Gore dok su bronzane medalje osvojili ženski kata tim u sastavu: Mia Roganović sa Univerziteta Donja Gorica i Milica Bjelica i Jovana Marić koje su nastupale za Univerzitet Crne Gore i kik-bokser Danilo Jeknić sa  Univerziteta Crne Gore.

„Iz Crne Gore u Evropu ste odnijeli ponos a iz Evrope se vratili još ponosniji, sa tri medalje oko vrata. Izuzetno smo zadovoljni kako ste nas predstavljali u Zagrebu i ove medalje su dokaz da naš sport čeka još mnogo blistavih dana” istakao je Todorović.

Todorović se osvrnuo na činjenicu da studentski sport u Crnoj Gori raste iz dana u dan, te konstatovao da će se boriti da osvajači medalja na međunarodnim takmičenjima u budućnosti dobiju stipendije od saveza kako bi dobili još više motiva da rade i napreduju i pokažu svima kako sport i studije mogu zajedno. Takođe je naglasio da će se Studentski sportski savez potruditi da univerziteti sa kojih dolaze osvajači medalja oslobode studente školarina zbog promocije Države i univerziteta kroz postignute rezultate ili da na adekvatan način nagrade iste.

 

Todorović je zaključio da studentski sport, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, ima perspektivu da napreduje i da će se u narednom period boriti da Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima predstavlja što više sportista visokoškolaca.

 

Inače, takmičenje se odvijalo u četiri sporta (Džudo, Karate, Tekvondo i Kik boks) a nastupilo je preko 1300 učesnika sa 404 Univerziteta  iz 36 zemalja Evrope.

Crnogorska delegacija, koju  je predvodio vođa puta Pavle Malović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, brojala je 19 članova, odnosno 14 sportista a osim pomenutih osvajača medalja nastupili su još: u karateu u katama pojedinačno Vladimir Mijač sa Adrijatik Univerziteta iz Bara, dok su se u borbama takmičili Vasilisa Bujić takođe sa Adrijatik Univerziteta i Dijana Miljanić koja je predstavljala Univerzitet Crne Gore. Na Džudo takmičenju učešće su uzeli Jovana Nikić i Elma Ličina sa Univerziteta Donja Gorica, odnosno Balša Sinanović i Zvezdan Đukić koji su se takmičili za Univerzitet Crne Gore. U Kik-boksu nas je predstavljala Ana Miljenović sa Univerziteta Crne Gore, dok je Teodora Mitrović sa Univerziteta Mediteran bila naš jedini predstavnik na Tekvondo  takmičenju.

Related Posts