Sinoć je u sali SKC UCG završeno ovogodišnje izdanje Studentskog kupa  Crne Gore u odbojci.

Kakva senzacija!  Ekonomski fakultet je nakon 12 godina dominacije studentskom odbojkom poražen. Titulu je osvojio Studentski dom iz Podgorice pobjedom u finalu rezultatom 1:2.

Ekonomski fakultet je počeo dobro. Servisima Čađenovića stekli su 4 poena prednosti (13:9), ali je Studentski dom preokrenuo na servis Petrovića i stekao 3 poena prednosti (15:18). To je bio znak da trener Ekonomista Bošković pozove na minut odmora što je i dalo rezultata. Fantastičnim servisima Bojane Bošković Ekonomski fakultet je preokrenuo i mirno priveo set kraju za konačnih 25:20.

I drugi set je počeo u istom ritmu. Ekonomski je imao prednost od čak 6:0 i ništa nije nagovještavalo da bi mogli da izgube titulu. Međutim, Studentski dom je servisima Bajovića i fantastičnom igrom korektora Miloša Petrovića preokrenuo i osvojio drugi set blokom Vojinovića za konačnih 19:25.

U trećem odlučujućem setu igralo se poen za poen do promjene strana a onda je Studentski dom sa 4 uzastopna poena stekao nedostižnih 7:12 i tako neočekivano porazio Ekonomski fakultet nakon 12 godina bez poraza.

Treće mjesto u Studentskom kupu osvojila je ekipa Prirodno-matematičkog fakulteta.

 

Ekonomski fakultet – Studentski dom PG 1:2 (25:20, 19:25, 12:15)

Gledalaca oko 100

Sudije: P.Jocović, S.Osmajić

Ekonomski fakultet: Radulović, Čađenović, Jelić,  Aranitović, Er.Muhović, En.Muhović, Petrović, Bulatović, Ivanović.

Studentski dom PG:  Bajović,Tvrdišić, Petrović, Jestrović, Vojinović, Banićević, Batrićević, Kadrović, Dedović, Šćekić, Bajramspahić.

 

Related Posts